Запорізькі жінки-депутати об’єдналися в міжфракційну групу «За рівні можливості»

13.07.2021 13:30

У малому залі міськвиконкому відбулася зустріч у форматі круглого столу на тему «Сучасні питання формування соціального розвитку громади міста Запоріжжя». У його роботі взяли участь депутатки Запорізької міської ради, Запорізької районної ради, заступник Запорізького міського голови Андрій П’ятницький, представники наукового товариства, медицини, бізнесу та громадських організацій.

На зустрічі обговорили важливі для соціального розвитку громади Запоріжжя питання соціальної орієнтації жінки у суспільстві, її іміджу, можливостей професійної та політичної самореалізації, збереження здоров’я, культурно-просвітницької діяльності щодо ролі жінки у підвищенні соціальних стандартів.

Підсумком «круглого столу» стало створення міжфракційної депутатської групи в Запорізькій міській раді «За рівні можливості» на чолі з представницею депутатської фракції «Партія Володимира Буряка «Єднання» Мариною Лісовою.

Депутатська група визначила для себе такі напрямки роботи: напрацювання шляхів, інструментів для підвищення компетентності жінок у формуванні місцевої політики заради впливу на владні рішення; згуртування жінок для подальшої участі в економічному житті громади та політичному процесі; поєднання зусиль місцевої влади, соціально відповідального бізнесу, активних громадських об’єднань й окремих активісток для формування дорожньої карти з вирішення соціальних проблем громади міста.