У Запоріжжі від COVID-19 вакцинують іноземних студентів

08.10.2021 14:25

У Запорізькому державному медичному університеті з березня триває вакцинація від коронавірусної хвороби. Наразі в навчальному закладі вакциновані майже всі викладачі. З липня активно розпочали щеплювати студентів. Значна кількість студентів вже завершила вакцинацію, а деякі зробили поки по одному щепленню. Вакцинація проводиться за певним графіком.

Сьогодні в медпункті ЗДМУ вакцинацію від коронавірусної хвороби проводила мобільна бригада. Понад 100 іноземних студентів отримали друге щеплення, завершивши вакцинацію від COVID-19.

- У нашому університеті, починаючи з березня, триває покрокова вакцинація від COVID-19. Майже всі викладачі вже вакциновані. З липня ми розпочали вакцинацію студентів. Спочатку з іноземних студентів, оскільки вони поверталися з інших країн світу. Повернувшись до України, вони пройшли тестування, і потім їм робили щеплення. Згодом ми почали вакцинувати українських студентів. Згідно з нашими спостереженнями чітко помітна ефективність вакцинації. Наразі серед іноземних студентів майже не реєструється COVID-19, на відміну від українських, в яких ще спостерігаються випадки клінічно важких форм цієї хвороби. Тобто вакцинація є ефективною, - зазначила завідувачка кафедрою інфекційних хвороб Запорізького державного медичного університету, докторка медичних наук, професорка Олена Рябоконь.

Наразі навчальний процес в медуніверситеті проходить офлайн з дотриманням усіх протиепідемічних вимог. При цьому рівень захворюваності коронавірусною інфекцією в навчальному закладі досить низький.