Міська стоматологічна поліклініка №2 відзначає ювілей з дня заснування

12.10.2017 16:30

60 років тому у Запоріжжі було відкрито комунальний заклад «Міська стоматологічна поліклініка №2», що розташована в Олександрівському районі за адресою: вул. Шкільна, 46. Сьогодні у поліклініці працює більше ста спеціалістів, серед яких стоматологи-хірурги, ортопеди та дитячі стоматологи.

Щодня заклад відвідують більше 250 пацієнтів. Тут їм надають своєчасне лікування та профілактику стоматологічних захворювань, а також послуги із зубопротезування. Крім того, на базі поліклініки працює відділення надання невідкладної стоматологічної допомоги, куди лише за перше півріччя поточного року звернулися 4426 запоріжців.

В ортопедичному відділенні поліклініки проводиться зубопротезування інвалідам Великої Вітчизняної війни, учасникам бойових дій, учасникам АТО та особам інших пільгових категорій, для яких цього рік з міського бюджету виділено понад 346 тис. грн. За 1 півріччя пільгове зубопротезування отримали 85 пацієнтів.

Поліклініка оснащена сучасними стоматологічними установками, спліт системами, камерами для зберігання стерильного інструмента, безтіньовими світильниками. За останні два роки придбано: фізіодіспенсер для використання в інплантології та 4 портативні зуботехнічні бормашини.

За словами керівництва закладу, всі зусилля колективу спрямовані на вдосконалення рівня кваліфікованої медичної допомоги, укомплектування поліклініки сучасним обладнанням, створення комфортних умов для пацієнтів.

Завдяки новому обладнанню стоматологи у своїй практиці застосовують сучасні методи лікування. Впроваджено лікування зубів за допомогою дентального хірургічного мікроскопу, а також пломбування кореневих каналів за допомогою обтуратора GuttaСore.

Привітати колектив поліклініки зі святом і подякувати за роботу завітав заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Прийміть щирі слова подяки. 60 років відповідальної і важливої роботи. Насамперед, вітаю колектив, адже будь-який заклад - це не стіни - це в першу чергу люди. Тому щирі слова подяки тим, хто засновував цю поліклініку, розвивав її, ветеранам, для яких стоматологія стала справою життя, і всьому колективу за те, що заклад успішно розвивається. Хочеться побажати поліклініці успішного майбутнього, міська влада докладе для цього максимум зусиль. В цьому році виділено кошти на оновлення матеріально-технічної бази, - сказав Анатолій Пустоваров.

Анатолій Пустоваров вручив головному лікарю поліклініки сертифікати на нове обладнання. Незабаром у закладі запрацюють дві нові стоматологічні установки та паровий стерилізатор.

В ході урочистої частини колектив закладу був нагороджений Подякою, а кращі працівники Почесними грамотами виконачого комитету Запорізької міської ради.