У Заводському районі Запоріжжя провели карантинний рейд

26.10.2021 14:40

У Запоріжжі тривають перевірки щодо дотримання перевізниками та підприємцями протиепідемічних заходів. Такі рейд проходять щодня в усіх районах міста.

Патрульна поліція з самого ранку перевіряє, як дотримуються карантинних правил у громадському транспорті. Вони контролюють кількість пасажирів у салонах маршруток, дотримання маскового режиму водіями та пасажирами тощо.

- Рейди у нас проводяться кожного дня зранку і ввечері, в години пік. На сьогоднішній день і водії транспортних засобів, і пасажири вже дотримуються карантинних норм, намагаються носити маски. Кількість порушень, я б сказала, набагато зменшилася. З першого тижня дуже багато було порушень, але ми попереджали водіїв та не дуже їх карали. На сьогодні ситуація вже покращилася, - розповіла інспекторка відділу зв'язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Запорізькій області Ганна Березкіна.

У Запоріжжі також продовжують перевіряти суб’єктів господарювання. В кожному районі міста працюють спеціальні мобільні групи. До їх складу входять правоохоронці, представники районних адміністрацій, Держпродспоживслужби та "Укртрансбезпеки". У Заводському районі мобільна група провела сьогодні рейди на продуктових ринках та в непродовольчих магазинах.

- Не всі ще зрозуміли, що необхідно вакцинуватися, що потрібно дотримуватися карантинних вимог. Такі перевірки стимулюють підприємців. Наразі люди вже звикли до ситуації і відсотків на 80 виконують карантинні вимоги, - зазначив заступник голови Заводської райадміністрації Олександр Кулак.

Перевіряючі наголошують, що більшість підприємців дотримуються всіх протиепідемічних заходів. Однак закликають і тих, у кого є порушення, до покращення умов для працівників та відвідувачів.