У запорізькій лікарні №7 продовжують рятувати життя хворих на коронавірус

26.10.2021 15:10

Міська лікарня №7 ще минулого року була визначена як лікарня першої хвилі для надання медичної допомоги хворим на коронавірус. За цей часі у закладі було проліковано понад 2 тисячі пацієнтів. Представники лікарні розповіли про ситуацію з заповненістю ліжок та перебігом хвороби.

Як підкреслила директорка КНП «Міська лікарня №7» Ірина Смирнова, заклад надає допомогу хворим у тяжкому або вкрай тяжкому стані. Через нову хвилю коронавірусу в лікарні збільшили кількість ліжок зі 130 до 250, і 90% з них зайняті. Також було збільшено кількість ліжок і в реанімаційному відділенні – з 6 до 12.

- Ми забезпечені киснем. У лікарні є 150 потокових точок централізованої подачі кисню, понад 130 кисневих концентраторів. Кожен хворий, який потребує кисневої терапії, нею забезпечений. Але це не зменшує тяжкість перебігу хвороби. Я хочу звернутись до всіх містян: будь ласка, підіть до пункту вакцинації та зробіть щеплення. Оскільки лише сформований колективний імунітет дасть нам можливість спинити цю епідемію. Ресурс медичних закладів майже вичерпаний, - відзначила Ірина Смирнова.

Медики наголошують, що вакциновані люди переносять хворобу набагато легше і не потряпляють до реанімацій.

- 99,9% хворих, які потрапляють до лікарень – не вакциновані. Є поодинокі хворі, які мають одне щеплення та захворіли між першою та другою дозами. Вік людей різний – є молоді, є пацієнти похилого віку. Останні переносять інфекцію дуже тяжко, оскільки мають багато супутніх захворювань, - додала Ірина Смирнова.

Аби не допустити погіршення епідемічної ситуації запоріжців закликають відповідально поставитися до свого здоров’я, продовжувати вакцинуватися та дотримуватись карантинних вимог.