У запорізьких лікарнях збільшується кількість хворих на коронавірус

27.10.2021 16:40

Медики КНП «Міська лікарня №6» перебувають на передовій у боротьбі з коронавірусом. З 7 жовтня медичний заклад почав активно приймати коронавірусних хворих. Для прийому пацієнтів цієї категорії там перепрофілювали всі відділення. Щодня до 6-ї лікарні надходить близько 30 хворих на COVID-19.

Міська лікарня №6 – один із медичних закладів Запоріжжя, де рятують хворих на коронавірусну інфекцію. Більшість пацієнтів, які потрапляють до лікарні, перебувають у тяжкому чи вкрай тяжкому стані та потребують кисневої підтримки. Яка ситуація із заповненістю ліжок і перебігом хвороби у пацієнтів наразі, розповіла директорка КНП «Міська лікарня №6» Ірина Віцина.

За її словами, в медичному закладі розгорнуто 290 ліжок для пацієнтів із COVID-19, з яких на сьогодні зайнято 286. Реанімація розрахована на 15 хворих і вона повністю зайнята. Наразі навантаження на лікарів та медсестер збільшилося вдвічі. Значно зросли витрати кисню – до 3 тонн на добу. Якщо раніше заправку кисню проводили один раз на три дні, то наразі – до трьох разів на добу.

- Ми працюємо в авральному режимі. Хворих на коронавірусну інфекцію дуже багато. Хвороба у людей протікає набагато важче. У пацієнтів спостерігаються серйозніші наслідки і, на жаль, набагато більше смертей. За добу до нас надходить по 30 осіб. Виписка мінімальна. Стаціонари накопичують пацієнтів. Тому і складається така серйозна ситуація, – розповіла Ірина Віцина.

Медики зазначають, що вакцинованих людей, які заражаються COVID-19, одиниці. Вони переносять хворобу набагато легше і не потрапляють до реанімації.

- У нас з 7 жовтня було три вакциновані пацієнти. Захворювання вакцинованих людей практично не доходить до пневмонії. Дихальна недостатність не настає, – додала Ірина Віцина.

Тож запоріжців закликають не зволікати, а робити щеплення та дотримуватися всіх протиепідемічних правил.