У Запоріжжі привітали новонароджених, які першими з'явилися на світ в День міста

17.10.2017 13:04

У Запоріжжі з 2001 року існує традиція вітати батьків новонароджених хлопчиків і дівчаток, які першими з'явилися на світ в День визволення Запоріжжя (14 жовтня) і в Новий рік (1 січня). В цьому році першими народилися хлопчик Матвій та дівчинка Лілі.

Сьогодні щасливих батьків привітав заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- 14 жовтня в Запоріжжі відзначають кілька свят - День захисника України, День визволення міста, День українського козацтва. Вже за доброю традицією ми вітаємо батьків перших народжених в цей день хлопчика і дівчинки, адже найголовніше свято для міста - це народження нових запорожців. Я впевнений, що цих дітей, Матвія і Лілі, чекає світле і прекрасне майбутнє. Головний показник того, що місто росте і розвивається - це кількість народжених в ньому дітей. Головне завдання міської влади - щоб народжуваність в нашому місті завжди була на високому рівні. Для цього ми закуповуємо необхідне обладнання, проводимо ремонти в міських пологових будинках і лікувальних установах. За 2016-2017 роки ми значно поліпшили матеріально технічну базу пологових будинків і жіночих консультацій. Були придбані реанімаційні системи обігріву, інкубатори, фетальні монітори, апарати для штучної вентиляції легенів і багато іншого. Міська влада докладає всіх зусиль, щоб в Запоріжжі росли здорові і щасливі діти, їм було комфортно жити в рідному місті, - підкреслив Анатолій Пустоваров.

Заступник міського голови вручив сім'ям, де першими народилися діти в День міста, дитячі ліжечка з балдахіном, матрацом і повним комплектом постільної білизни.

Як розповіла директор департаменту охорони здоров'я Запорізької міської ради Вікторія Ушакова, всього 14 жовтня в Запоріжжі народилося 11 дітей - 6 хлопчиків і 5 дівчаток.