КП «Водоканал» інформує про зміни в тарифах

07.11.2017 10:13

КП «Водоканал» інформує про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення та тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем)

Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), від 02.11.2017р. №1343 «Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 16 червня 2016 року №1141» КП «Водоканал» (м. Запоріжжя) встановлено наступні тарифи:

Споживачам, які є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення

  • на централізоване водопостачання – 2,760 грн за 1 куб. м (з ПДВ);
  • на централізоване водовідведення – 2,844 грн за 1 куб. м (з ПДВ).

Споживачам, які не є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення

  • на централізоване водопостачання – 7,068 грн за 1 куб. м (з ПДВ);
  • на централізоване водовідведення – 4,932 грн за 1 куб. м (з ПДВ).

Постанова набирає чинності з дня, наступного за днем її опублікування в офіційному друкованому виданні – газеті «Урядовий кур’єр».

Зменшення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення для споживачів, які не є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, відбулося за ініціативою НКРЕКП у зв’язку з вилученням витрат, пов’язаних з обслуговуванням та повіркою індивідуальних засобів обліку води з діючих структур тарифів на виконання вимог Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання».

Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 02.11.2017р. №1344 «Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 26 листопада 2015 року №2868» КП «Водоканал» (м. Запоріжжя) встановлено наступні тарифи (з використанням внутрішньобудинкових систем):

  • на послугу з централізованого постачання холодної води - 7,596 грн за 1 куб.м (з ПДВ);
  • на послугу з централізованого водовідведення - 5,304 грн за 1 куб. м (з ПДВ).

Постанова набирає чинності з дня, наступного за днем її опублікування в офіційному друкованому виданні – газеті «Урядовий кур’єр».

Зменшення тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) відбулося за рахунок вилучення витрат, пов’язаних з обслуговуванням та повіркою індивідуальних засобів обліку води з діючих структур тарифів на виконання вимог Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання».