Запорізьки медики обговорили актуальні питання організації медичної допомоги в місті

05.12.2017 16:51

Сьогодні, 5 грудня, у великій залі міської ради відбулося виїзне засідання колегії Департаменту охорони здоров’я ЗОДА. У засіданні брали участь представники влади міста та області, керівники медичних закладів, директори медичних коледжів.

Колегія розглянула питання особливостей функціонування системи охорони здоров’я в умовах децентралізації, діяльність центрів первинної медико-санітарної допомоги та служби швидкої медичної допомоги після реформування галузі.

Як зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров, за два роки у Запоріжжі вдалося значно покращити надання медичної допомоги, зокрема завдяки оновленню матеріально-технічної бази лікувальних установ міста. Але наразі система охорони здоров’я в країні знаходиться в стадії активного реформування, тому на місцях виникає багато питань, які потребують додаткових організаційних заходів та фінансування.

- Вже другий рік поспіль міська влада суттєво збільшує фінансування галузі охорони здоров’я міста. У Запоріжжі успішно працюють дві програми, у яких передбачено оновлення матеріально-технічної бази як лікарень, так і центрів надання первинної медико-санітарної допомоги. Окрім цього, значні кошти направлені на капітальні ремонти та термомодернізацію лікувальних установ. Ми будемо продовжувати цю роботу і надалі. Однак, необхідне чітке розуміння, як буде здійснюватися робота під час проведення медичної реформи. Це стосується як запровадження змін безпосередньо на місцевому рівні, так і подальшого фінансування, - розповів Анатолій Пустоваров.

З інформацією про стан організації надання медичної допомоги населенню міста виступила директор департаменту охорони здоров’я міськради Вікторія Ушакова. Вона порівняла основні показники роботи закладів охорони здоров’я Запоріжжя та області, розповіла про напрямки подальшого реформування галузі.