У міській лікарні № 1 з'явилося сучасне ендоскопічне обладнання

12.12.2017 16:50

Нове обладнання дозволить медикам поліпшити діагностику захворювань шлунково-кишкового тракту. Наприклад, вчасно ставити діагноз «виразкова хвороба», від якої страждає все більше запоріжців. Також обладнання дозволяє робити ранню діагностику онкологічних захворювань.

КУ «Міська лікарня № 1» після реорганізації обслуговує жителів Комунарського і Шевченківського районів, а також працівників «Укрзалізниці».

Новітнє ендоскопічне обладнання з'явилося в хірургічному відділенні 1-ї міської лікарні. Апарати для діагностики захворювання шлунково-кишкового тракту придбали за рахунок державної субвенції за сприяння народного депутата Петра Сабашука.

Нове обладнання дозволяє проводити широкий спектр діагностичних досліджень. Апарати підключаються до екрану з високою роздільною здатністю, є можливість записувати зображення, що значно покращує якість діагностики. Серед переваг нового обладнання також наявність інструментів для проведення біопсії та різних лікувальних маніпуляцій.

Як розповів заступник міського голови Анатолій Пустоваров, за два роки роботи міської програми оновлення матеріально-технічної бази вдалося закрити першочергові потреби лікувальних установ міста. Особлива увага приділяється придбанню діагностичного обладнання. Однак неможливо виключно за кошти міського бюджету закупити апарати, що не оновлювалися десятиліттями.

- Завдяки спільним зусиллям міської влади та народних депутатів у першій міській лікарні з'явилося новітнє ендоскопічне обладнання. Також для відділення анестезіології були придбані два апарати штучної вентиляції легенів і дефібрилятор-монітор. Закриваючи потреби наших лікарень в новітньому обладнанні, ми виводимо надання медичних послуг у Запоріжжі на більш якісний, сучасний рівень, - підкреслив Анатолій Пустоваров.

Як стверджують медики, вчасно поставлений правильний діагноз дозволяє не тільки поліпшити якість медичної допомоги, а й у деяких випадках врятувати життя пацієнту. Зокрема, коли мова йде про виразкову хворобу або онкологічне захворювання.

КУ «Міська лікарня № 1» веде плановий прийом хворих терапевтичного та хірургічного профілю, цілодобовий ургентний прийом хворих терапевтичного профілю. У структурі медичного закладу 6 відділень на 220 ліжок (хірургічне - 40, гінекологічне - 30 кардіологічне - 30, неврологічне - 30, терапевтичне - 60, пульмонологічне - 30). Також, в лікарні функціонують фізіотерапевтичне відділення, в якому проводиться весь спектр фізіотерапевтичних процедур; ендоскопічний кабінет; кабінет УЗД, який оснащений сучасними апаратами для проведення діагностичних досліджень. Щорічно лікарня обслуговує близько 6 тисяч хворих.