Що робити запоріжцям, які пропустили бустерне щеплення проти COVID-19

19.01.2023 14:00

У Запоріжжі продовжується вакцинація населення від COVID-19. Пункти щеплень працюють у всіх семи Центрах первинної медико-санітарної допомоги міста.

Медики нагадують запоріжцям про важливість проведення вчасної вакцинації. А містянам, які не отримали бустерну дозу вакцини проти COVID-19, рекомендують не зволікати та зробити щеплення. Це подовжить захист людини від важкого перебігу коронавірусної хвороби.

У Міністерстві охорони здоров'я України нагадали:

  • Усі дорослі мають отримати первинний курс щеплень проти COVID-19 однією дозою вакцини Janssen або двома дозами будь-якої іншої антиковідної вакцини, дозволеної в Україні.
  • Через п'ять місяців після первинного слід зробити перше бустерне щеплення.
  • Через чотири місяці після першого бустерного щеплення літнім людям та людям з хронічними хворобами рекомендовано зробити друге бустерне щеплення. Інші дорослі також можуть отримати другий бустер.
  • Якщо пропустили термін введення бустерної дози, зробіть її якнайшвидше.
  • Для бустерного щеплення можна використовувати будь-яку наявну вакцину незалежно від того, якою вакциною ви отримали попередні щеплення.

У Запоріжжі щеплення від ковіду можна зробити у пунктах вакцинації, які працюють у Центрах первинної медико-санітарної допомоги. Усі вони забезпечені достатньою кількістю вакцин CoronaVac та Pfizer. З адресами і графіками їх роботи можна ознайомитися за посиланням.