У 2017 в центрі реабілітації учасників АТО відкрито спелеокамеру та інгаляторій

02.01.2018 13:48

За інформацією департаменту охорони здоров’я міської ради, у Запоріжжі функціонує амбулаторний Центр фізичної реабілітації учасників АТО, бойових дій та ЧАЕС, який був відкритий наприкінці 2016 року. Він розташований на базі фізіотерапевтичного відділення КЗ «Міська клінічна лікарня №3».

Під час облаштування Центру реабілітації були проведені ремонтні роботи та придбано необхідне обладнання. Серед устаткування, яким оснащено Центр реабілітації - апарат для електролікування двоканальний (для проведення електросну, електроаналгезії, інтерференстерапії для лікування хворих з захворюваннями опорно-рухового апарату, захворюваннями шлунково-кишкового тракту та наслідків черепно-мозкових травм), апарат лазерний терапевтичний (для внутрішньовенної лазерної терапії, транскутантной лазерної терапії), апарат для фізіотерапії комбінований (для лікування гриж хребта, гострих та хронічних артрозів суглобів), апарат пресотерапії (для лікування лімфостазів після поранень), фітнес-станція (для збільшення рухомості суглобів), профілактор Євмінова (для роботи з грижами хребта), петлі для збільшення амплітуди руху верхніх та нижніх кінцівок.

За час роботи Центру реабілітацію пройшли 170 учасників АТО, з них 22 пацієнта пройшли по 2 курси лікування, всі вони отримали реабілітаційну допомогу та залишили Центр зі значним покращенням.

В 2017 році Центр амбулаторної реабілітації розширив свої площі за рахунок цокольного приміщення поліклініки. В оновлених, відремонтованих приміщеннях розмістились спелеокамера та інгаляторій.