У Запоріжжі обговорили питання медичного забезпечення та реабілітації учасників АТО

16.02.2018 10:25

Рада з питань учасників АТО при виконавчому комітеті Запорізької міської ради провела зустріч з фахівцями департаменту охорони здоров'я міськради. Обговорювалися питання медикаментозного забезпечення, фізичної та психологічної реабілітації ветеранів АТО і учасників бойових дій.

15 лютого в малому залі Запорізької міської ради пройшло засідання ради з питань учасників АТО при виконавчому комітеті міськради. На засіданні були присутні також директор департаменту охорони здоров'я міської ради Вікторія Ушакова, головний лікар КЗ «Міська клінічна лікарня №3» Олена Івахненко, позаштатний спеціаліст з сімейної медицини департаменту охорони здоров'я, головний лікар «Центра первинної медико-санітарної допомоги № 2» Людмила Стецюк , голова постійної комісії міської ради з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення, депутат Запорізької міської ради Андрій Маляренко.

Як розповіла директор департаменту охорони здоров'я Запорізької міської ради Вікторія Ушакова, для пільгових категорій, до якої належать і учасники бойових дій в зоні АТО, з міського бюджету виділяються кошти на харчування і медикаментозне забезпечення під час перебування на стаціонарному лікуванні і пільговий рецептурний відпуск лікарських препаратів. Крім того, в Запоріжжі активно впроваджується програма «Доступні ліки», якою можуть скористатися пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, цукровим діабетом і бронхіальною астмою.

- Також в місті функціонують дві основні програми в сфері охорони здоров'я. У них передбачено за кошти міського бюджету медикаментозне забезпечення та надання виробів медичного призначення запоріжцям пільгових категорій, - розповіла Вікторія Ушакова.

У лікувальних установах Запоріжжя для ветеранів війни та учасників бойових дій передбачено понад 300 палат для стаціонарного лікування. Також, на базі 3-ї міської лікарні працює Центр амбулаторної реабілітації для учасників бойових дій, учасників АТО і ліквідаторів аварії на ЧАЕС. За 2017 рік послугами Центру скористалися 173 учасника АТО. Як розповіла головний лікар КУ «Міська клінічна лікарня №3» Олена Івахненко, напрямок на фізіотерапевтичну реабілітацію виписує сімейний лікар відповідно до медичних показань.