У Запоріжжі пацієнти міської лікарні № 1 проходять діагностику на сучасному рентгенапараті

27.04.2018 12:26

У Запоріжжі продовжують оновлювати матеріально-технічну базу міських лікувальних установ Новий ультрасучасний рентгенапарат придбали для рентгенвідділення 1-ї міської лікарні.

Після реорганізації КУ «Міська лікарня № 1» обслуговує жителів Комунарського та Шевченківського районів, а також працівників «Укрзалізніці». Щоб підвищити якість медичних послуг, для лікувального закладу закупили нове обладнання. Для рентгенологічного відділення було закуплено новий рентгенапарат «OPERA-T90 csx».

Сучасна система розрахована на 3 робочих місця. Цифровий апарат дозволяє отримувати більш чіткі зображення, що істотно підвищує якість діагностики, опромінення для пацієнтів - мінімальне. Щодня діагностику на новій апаратурі проходять близько 40 пацієнтів.

Як зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров, довгий час в міських лікарнях не проводилася заміна матеріально-технічної бази, обладнання застаріло.

- Ми системно оновлюємо матеріально-технічну базу міських лікувальних установ, зокрема, закуповуємо діагностичне обладнання. Одне з базових діагностичних досліджень - рентгенографія і флюорографія. Тому для запорізьких лікарень за два роки було придбано 5 новітніх рентгенографічних систем. Перша лікарня отримала висококласний апарат на 3 робочих місця, що не один рік буде надавати діагностичні послуги, - розповів Анатолій Пустоваров.

В першій лікарні після реорганізації розпочало роботу пульмонологічне відділення. Воно розраховане на 30 ліжок. Тут надається медична допомога пацієнтам з різними патологіями дихальних систем - на бронхіальну астму, хронічні захворювання легень, пневмонії. Також в період епідускладнень в пульмонологічному відділенні надають допомогу хворим з ускладненнями грипу та ГРВІ. З листопада 2017 року у відділенні кваліфіковану медичну допомогу отримали понад 300 пацієнтів.

КУ «Міська лікарня № 1» впроваджує також сучасні енергоощадні технології. Обігрів будівель лікувального закладу відбувається завдяки використанню альтернативного палива (лузга насіння). За час опалювального сезону нова котельня дозволила заощадити суттєві кошти на обігріві. Крім того, як відзначають лікарі, в будівлі стало набагато тепліше.