Запорізьких школярів вчать правильно доглядати за зубами

16.05.2018 10:55

Фахівці департаменту охорони здоров'я спільно з департаментом освіти і науки Запорізької міської ради організували для школярів профілактичні уроки, спрямовані на попередження захворювань зубів, зору і постави. Один з таких уроків пройшов сьогодні, 16 травня, для першокласників багатопрофільного ліцею №62.

Дитячі стоматологи протягом 2017-2018 навчального року успішно реалізують спільний проект департаменту охорони здоров'я та департаменту освіти і науки міської ради «Здорова усмішка - здорова Україна» в школах міста Запоріжжя. Заняття, які проводять лікарі для маленьких запоріжців - профілактичні, спрямовані на формування культури догляду за своїм здоров'ям.

16 травня дитячі стоматологи провели урок гігієни в ліцеї №62. Зубні лікарі підготували цілий спектакль, під час якого розповіли про причини появи карієсу, шкоду зубного нальоту, а також провели міні-іспит серед першокласників з основ догляду за ротовою порожниною. Дітям також вручили дипломи зубних захисників.

Як розповіла директор департаменту охорони здоров'я Запорізької міської ради Вікторія Ушакова, з раннього дитинства необхідно привчати дітей стежити за своїм здоров'ям.

- Сьогодні ми проводимо спільний з департаментом освіти і науки навчальний захід щодо гігієнічного виховання першокласників. Лікарі розповідали дітям, як доглядати за своїми зубами, щоб вони були здоровими і красивими. Такі уроки допомагають прищеплювати з раннього дитинства культуру догляду за своїм здоров'ям і допомагають виростити здорове покоління, - зазначила Вікторія Ушакова.

- Спільними зусиллями ми робимо внесок у майбутнє наших дітей, привчаємо їх до здорового способу життя. Ми виховуємо нове покоління дітей, які цінують своє здоров'я і знають, як за ним доглядати. Важливо, що профілактичні уроки присвячені найбільш поширеним проблемам у школярів - зір, постава, зуби і допомагають запобігти їх і вчасно звернутися за допомогою до фахівців, - зазначила директор депаратменту освіти і науки Юлія Погребняк.

Профілактичні уроки носять систематичний характер: спочатку для дітей проводять зустрічі з лікарями, потім отримані знання викладачі закріплюють під час уроків.