Сучасна діагностика для здоров'я маленьких запоріжців: для 5-ї дитячої лікарні придбали новий рентгенапарат

22.05.2018 11:50

Третій рік поспіль в Запоріжжі міська влада велику увагу приділяє переоснащенню міських лікувальних установ. Для лікарень закуповується новітнє обладнання, яке дозволяє проводити якісну діагностику та лікування.

Новий рентгенодіагностичний комплекс «CALYPSO» придбали для 5-ї міської багатопрофільної дитячої лікарні. Система розрахована на 2 робочих місця і дозволяє отримати більш точне цифрове зображення і зберігати результати дослідження як на плівці, так і на цифровому носії. Опромінення для пацієнтів - мінімальне.

Як розповів головний лікар лікарні Андрій Запорожченко, за рік в рентгенологічному відділенні проводиться понад 13 тисяч досліджень.

- Завдяки міській програмі по переоснащенню міських лікувальних установ, в нашій лікарні з'явилися дві нові рентгена, один з яких був придбаний в минулому році. Їх пропускна здатність настільки висока, що апарати забирають на себе більше 50% пацієнтів, - зазначив Андрій Запорожченко.

Заступник міського голови Анатолій Пустоваров підкреслив, що пріоритетними напрямками для міста є підтримка материнства і дитинства.

- 5-а дитяча лікарня надає цілодобову кваліфіковану допомогу дітям із Запоріжжя і області. Тому ми вкладаємо значні кошти в розвиток цього лікувального закладу. У минулому році вже був придбаний один рентгенапарат для лікарні. Ми закупили ще один, і це серйозний прорив у наданні діагностичних і медичних послуг маленьким запоріжцям, - розповів Анатолій Пустоваров.

Нагадаємо, завдяки реалізації міської програми оновлення матеріально-технічної бази міських лікувальних установ за 2016-2017 рр. 5-а дитяча лікарня була оснащена сучасним медичним обладнанням на загальну суму понад 15 млн. грн. За кошти міського бюджету було придбано 7 апаратів штучної вентиляції легенів, рентгенівські системи APPOLO, Calypso F, монітори пацієнта, 2 системи обігріву новонароджених, пульсоксиметри, лапароскопічний набір Karl Storz, 2 реанімаційних системи для новонароджених. Також автотранспортну службу лікарні поповнили 5 санітарних автомобілів.