Для зручності пацієнтів і лікарів: в Запоріжжі успішно функціонує мережа віддалених амбулаторій

31.05.2018 11:40

Надання якісної і доступної медичної допомоги жителям Запоріжжя, в першу чергу у віддалених районах - пріоритет розвитку сфери охорони здоров'я в місті. Завдяки міським програмам, спрямованим на підтримку системи охорони здоров'я і розвиток центрів первинної медико-санітарної допомоги, вдалося значно поліпшити матеріально-технічне оснащення і зберегти кадровий потенціал поліклінік.

На базі центрів первинної медико-санітарної допомоги успішно працюють віддалені амбулаторії, які обслуговують доросле та дитяче населення. Одна з сімейних амбулаторій на базі КУ «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 8» надає медичні послуги жителям селища Тепличне. У Тепличному проживають 2482 жителі, з них - 484 дитини. Амбулаторія працює з 2016 року. Тут є кабінет сімейного лікаря, педіатра, діагностичний кабінет, оглядова. Крім того, пацієнти можуть проходити тут фізіотерапевтичні процедури, робити щеплення, а також лікуватися на денному стаціонарі.

З огляду на віддаленість селища Тепличний від центру міста, в амбулаторії передбачено наявність службової квартири для сімейного лікаря. З умовами проживання, які пропонуються молодому фахівцеві, ознайомився заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Ті зміни, які стосуються реформування охорони здоров'я, зосереджені на сімейній медицині. У Запоріжжі вже третій рік працює програма розвитку сімейної медицини, завдяки якій зарплати медичного персоналу зросли майже в два рази, навантаження на лікарів розподіляється рівномірно, а міські центри первинної медичної допомоги укомплектовані всім необхідним. Ще один важливий напрямок, який нам вдалося розвинути - мережа віддалених амбулаторій. У Тепличному амбулаторія працює вже два роки, і є однією з кращих по місту. А щоб сімейному лікарю було зручно і комфортно працювати в віддаленому районі, передбачена службова квартира. Це такий своєрідний стимул для кваліфікованого молодого фахівця, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Двокімнатна квартира розташована на другому поверсі амбулаторії. Загальна площа - 56,68 кв. м. У приміщенні зроблений ремонт, завезена необхідна сантехніка і кухонне обладнання. Для того, щоб отримати направлення для роботи в сімейній амбулаторії в селищі Тепличний, молодому фахівцеві необхідно звернутися в Центр первинної медико-санітарної допомоги № 8 і написати заяву на ім'я головного лікаря.