17 червня - День медичного працівника

12.06.2018 14:20

Вперше офіційно цей день відзначався в 1980 році, коли Верховна Рада заснувала спеціальне свято для працівників медичної сфери. Відзначення свята всіх медичних працівників проводиться у третю неділю червня кожного року.

День медика – свято загальне, присвячене всім працівникам сфери медицини - від фельдшера до хірурга, від головного лікаря до санітарки. Його відзначають буквально всі, хто так чи інакше пов'язаний з турботою про здоров'я – терапевти, стоматологи, акушери, медичні сестри, фармацевти, вірусологи, лаборанти і багато, багато інших – перелік медичних професій надзвичайно широкий, і відзначати це свято має право величезна кількість фахівців.

Праця медичних працівників – це служіння людям, в ім’я і на благо всього людства. Люди в білих халатах мужньо і самовіддано борються з хворобами і недугами, охороняючи найбільші цінності, даровані людям – здоров’я та життя. Вірність своїй справі, висока майстерність і, звичайно, милосердя медпрацівників дозволили мільйонам людей повернутися до щасливого життя, до активної діяльності.

Департамент охорони здоров’я міської ради висловлює найтепліші слова вдячності усім, хто не жаліючи зусиль та часу, одним із перших приймає на себе і поділяє важкий тягар людського болю й страждань, оберігає найцінніше, що є у людини – її життя. Завдяки вашій праці найкращі традиції медицини – лікарська честь і громадська відповідальність, висока моральність та інтелігентність, працьовитість і професійність – будуть тільки примножуватись та слугуватимуть на благо народу України.

Бажаємо вам невичерпності сил і завзяття, творчої наснаги у вашій важливій праці. Нехай щастям і любов'ю наповнюється кожен день вашого життя, а праця на благо людей приносить задоволення і радість. І нехай клятва Гіппократа ніколи не буде обтяжливим обов’язком, а лише приємною та почесною місією!

Зі святом! Щастя вам і добра!