За наявності боргу за житлово-комунальні послуги громадяни не матимуть змоги отримувати субсидії

27.07.2017 13:40

Як повідомляє управління соціального захисту населення Запорізької міської ради, після закінчення строку отримання субсидії управління праці і соцзахисту міськради по районах міста самостійно здійснюють розрахунок субсидії на наступний період з 01.05.2017 по 30.04.2018 для домогосподарств, які отримували субсидію у попередній період.

Коли організації, що надають житлово-комунальні послуги, інформують про більш ніж двохмісячну заборгованість по оплаті послуг, субсидія на наступний термін не призначається, про що управління повідомляють отримувача субсидії.

Якщо протягом двох місяців, від дати інформування про не призначення субсидії на наступний строк, громадянин документально підтвердив оплату заборгованості або уклав договір про її реструктуризацію, субсидія призначається від дати закінчення дії попередньої субсидії.

В іншому випадку – від місяця, у якому громадянин документально підтвердив оплату заборгованості або уклав договір. Вказаний строк може бути продовжений на основі рішення районної комісії.

За оперативними даними у Запоріжжі понад 25 тисяч домогосподарств, які отримували субсидію, мають борги за житлово-комунальні послуги. Всі вони поінформовані про те, що для них призупинені субсидії.

Вже близько 3 тисяч домогосподарств документально підтвердили погашення заборгованості чи реструктуризацію заборгованості і їм призначена субсидія з 1 травня 2017 року.