Медики нагадують про обов’язковість профілактичного огляду учнів

30.07.2018 16:40

Департамент охорони здоров’я Запорізької міської ради нагадує батькам школярів про необхідність профілактичного медичного огляду учнів. Довідка, видана після медогляду, дійсна протягом одного календарного року. Медики радять не відкладати на потім похід до лікаря.

Огляди школярів проводяться в рамках міжнародного проекту «Здоров’я та поведінкові орієнтації учнівської молоді» відповідно до наказу Міністерства охорони здоров`я «Про удосконалення медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних закладів» 1 раз протягом календарного року в амбулаторіях загальної практики-сімейної медицини Центрів первинної медико-санітарної допомоги м. Запоріжжя.

Департамент охорони здоров’я міської ради наполегливо рекомендує батькам бути присутніми під час таких оглядів, адже почута інформація про стан здоров’я дитини допоможе зняти низку запитань у процесі їх виконання.

Під час обов’язкових профілактичних оглядів проводиться прийом дітей у дільничних лікарів-педіатрів, у лікарів загальної практики-сімейних лікарів та, у разі необхідності, діти направляються на додаткові обстеження або консультації спеціалістів.

В обов’язковому порядку при профілактичних оглядах школярів проводиться проба Руф’є, яка оцінює роботу серця під час фізичних навантажень. За результатами проби Руф’є діти розподіляються на фізкультурні групи: основну, підготовчу або спеціальну.

Після проведення обов’язкового медичного профілактичного огляду дитини батькам або законним представникам видається довідка форми 086-1/о та «Карта профілактичної роботи з учнями загальноосвітнього навчального закладу, їх батьками або законними представниками щодо виявлення факторів ризику алкогольних та наркотичних проблем» (форма 086–2/о). Довідки передаються до загальноосвітнього навчального закладу, в якому навчається дитина та дійсні впродовж календарного року.