15 вересня - День фармацевтичного працівника України

10.09.2018 15:49

Щорічно у третю суботу вересня в Україні понад 350 тисяч представників фармацевтичної галузі святкують своє професійне свято. Це свято всіх, хто пов’язаний з виробництвом ліків та контролем якості лікарських засобів.

За офіційними даними, в Україні функціонує близько 10 тисяч аптек, більше 5 тисяч аптечних пунктів і понад 6 тисяч аптечних кіосків. Таким чином День фармацевта в Україні відзначають співробітники понад 5 тис. фармацевтичних організацій. У м. Запоріжжя - 127 ліцензіатів, що мають право займатися оптовою та роздрібною торгівлею лікарськими засобами: 262 аптеки, 70 аптечних пунктів та 9 аптечних складів.

Всі вони відзначають це свято з розумінням того, що їх робота є вкрай важливою для людей. Адже саме завдяки фармацевтам країна забезпечена усіма необхідними лікарськими препаратами. Більше того, Україна є експортером ліків, працюючи в цьому напрямку з 25 країнами світу. Асортимент препаратів, що випускаються в Україні, постійно поповнюється.

Сьогодні фармацевтична галузь стала однією з передових. Вона бурхливо розвивається, постійно оновлюється, перебудовується, впроваджуються нові моделі роботи. Вчені винаходять нові ефективні лікарські засоби, впроваджують їх у виробництво, розширюється та оптимізується мережа аптек різних форм власності, запроваджуються нові методи медикаментозного забезпечення та обліку. Працівники фармацевтичної галузі самовіддано служать благородній справі покращення й збереження здоров’я громадян.

Департамент охорони здоров’я міської ради вітає всіх працівників фармацевтичної галузі з професійним святом та бажає міцного здоров’я, наснаги, успіхів у нелегкій справі. Хай щастя, добро та достаток панують у ваших оселях!