Міжнародний день лікаря

28.09.2018 16:42

В перший понеділок жовтня відзначається Міжнародний день лікаря – день солідарності і активних дій лікарів усього світу.

Ініціаторами створення цього свята виступили Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) і Міжнародна медична гуманітарна організація «Лікарі без кордонів». Ця неурядова організація в повній мірі реалізує завдання сьогодення. Її співробітники допомагають усім, незалежно від політичної, релігійної або етнічної приналежності. Щорічно близько 700 медичних працівників працюють у гарячих точках світу, надають допомогу жертвам природних катастроф, епідемій, соціальних і збройних конфліктів.

Головна мета лікаря будь-якої національності – поліпшення і збереження здоров’я пацієнтів. Сучасні медики спираються в своїй роботі на величезну кількість знань і досвід лікарів всіх часів. Лікар сьогодні – це дуже складна і відповідальна робота, адже в його руках людське життя. У цей день не забувають всіх представників лікарської спільноти, які надають медичну допомогу нужденним. Це свято людей, які обрали найгуманнішу професію в світі, чиє значення важко переоцінити, адже медичні працівники щодня рятують людські життя і лікують різноманітні захворювання й недуги. І неважливо – працює лікар в кабінеті або в польових умовах, це не применшує його заслуг, адже безцінне кожне врятоване їм життя.

Департамент охорони здоров’я міської ради висловлює найтепліші слова вдячності всім, хто не жаліючи зусиль та часу, одним із перших приймає на себе важкий тягар людського болю і страждань, оберігає і рятує життя.