Мешканці Заводського району проходять діагностику на сучасному УЗД-апараті

03.10.2018 13:48

Центральна клінічна лікарня № 4 Заводського району отримала нову сучасну ультразвукову діагностичну систему експерт-класу. Відтепер діагностувати захворювання на ранніх випадках та проводити лікування медикам стане простіше.

Нова ультразвукова діагностична система експерт-класу з усіма необхідними датчиками та програмним забезпеченням була придбана за кошти міського бюджету в рамках програми оновлення матеріально-технічної бази медичних закладів Запоріжжя. Система дозволяє робити широкий спектр діагностичних досліджень внутрішніх органів, виявляти захворювання та патології на ранніх стадіях.

Як зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров, міська лікарня Заводського району обслуговує близько 50 тисяч населення. Оскільки район розташований на значній відстані від центру міста, особлива увага приділяється тому, щоб пацієнти могли отримати кваліфіковану медичну допомогу в безпосередній близькості від дому. А тому 4-та лікарня, яка несе на собі це навантаження, потребувала кардинального оновлення діагностичного обладнання.

– Апарат УЗД – базовий для проведення діагностики захворювань внутрішніх органів. Попередня модель не надавала потрібної якості зображення, крім того, вона відпрацювала свій термін експлуатації. Тому цього року за 2,4 млн. грн. була придбана система ультразвукових досліджень експертного класу. Це високоякісна модель нового покоління, яка прослужить достатньо довго на користь пацієнтів, – розповів Анатолій Пустоваров.

Система оснащена датчиками для огляду внутрішніх органів, серця, головного мозку, для діагностування проблем з внутрішніми органами і органами малого таза, діагностики захворювань щитовидної залози, лімфовузлів, м'яких тканин тощо. Щоденно на апараті проходять обстеження 25-30 пацієнтів.

Нагадаємо, протягом 2016-2018 рр. для центральної клінічної лікарні № 4 Заводського району за бюджетні кошти було придбано нові апарат для фізіотерапії, механотренажер для неврологічного відділення, холтерівський монітор, рентгенівський комплекс, гастрофіброскоп, кольпоскопічну систему, електрокардіографи, пульсоксиметри, апарат штучної вентиляції легенів, дефібрилятор-монітор, медичне обладнання для лабораторії, реабілітаційний комплекс для неврологічного відділення, підйомник для хворих неврологічного відділення.

Також за кошти «Громадського бюджету» було зроблено поточний ремонт палат для ветеранів війни та учасників АТО.