Запорізький міський центр зайнятості нагадує про порядок реєстрації безробітних

09.08.2017 08:35

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 198 від 20 березня 2013 «Про затвердження Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу» реєстрація безробітних, які звертаються за сприянням у працевлаштуванні, проводиться центром зайнятості незалежно від зареєстрованого місця проживання чи перебування.

Реєстрація проводиться за умови пред’явлення: паспорта громадянина України або тимчасового посвідчення громадянина України; облікової картки платника податків; трудової книжки (цивільно-правового договору чи документа, який підтверджує період зайнятості), в разі потреби також військового квитка; диплома чи іншого документа про освіту.

Особи з інвалідністю, які не досягли пенсійного віку, також подають копію довідки до акта огляду медико-соціальною експертною комісією та, у разі наявності, індивідуальну програму реабілітації.

Особа, яка втратила трудову книжку, пред’являє дублікат трудової книжки, чи довідку архівної установи про прийняття та звільнення з роботи, або цивільно-правовий договір чи документ, який підтверджує зайнятість особи.