У Шевченківському районі Запоріжжя капітально відновлять амбулаторію центру первинної медико-санітарної допомоги № 2

23.10.2018 15:50

У Шевченківському районі відбувається реконструкція амбулаторії №6 ЦПМСД №2. Тут планується об’єднати дитячу та дорослу амбулаторії, а також розмістити вузьких спеціалістів з дитячих хвороб. Про це сьогодні йшлося під час виїзної наради, яку провів заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Амбулаторія № 6 входить до структури центру первинної медико-санітарної допомоги № 2. Під одним дахом планується об’єднати дитячу та дорослу амбулаторії, які будуть обслуговувати 7 тисяч дітей та 17 тисяч дорослих мешканців Шевченківського району. Це зручно для запоріжців з дітьми - привівши дитину на прийом до педіатра, вони зможуть відвідати і свого сімейного лікаря. При цьому сімейна амбулаторія буде обладнана окремим входом, так що потоки дорослих пацієнтів і дітей не перетинатимуться. Також поруч розташована міська лікарня № 2, що забезпечує додаткові зручності при відвідуванні лікарів різних установ.

В даний час в приміщеннях амбулаторії розпочато капітальний ремонт за рахунок коштів міського бюджету. Підрядна організація виконала демонтажні роботи, частковий ремонт покрівлі та утеплення горища, відновлення фасаду з утепленням, заміну старих вікон. Ведуться роботи з повної заміни комунікаційних мереж, підготовки під подальші малярно-штукатурні роботи, укладання підлогового покриття, монтажу стель.

– Роботи з реконструкції амбулаторії підрядна організація виконує якісно. Будівля давно потребувала ремонту. Буде відновлений не лише зовнішній вигляд, а й повністю замінені інженерні мережі та виконане перепланування приміщень. Вже зараз видно, що це буде зручний, комфортний заклад, де наші пацієнти зможуть отримати якісні медичні послуги, – зазначив Анатолій Пустоваров.

Після завершення ремонтних робіт сімейна амбулаторія буде укомплектована сучасним медичним обладнанням та меблями відповідно до оснащення закладів первинної медичної допомоги.