Запорізький міський центр зайнятості інформує про можливість проходження професійної підготовки

10.08.2017 09:45

За сприянням служби зайнятості безробітні громадяни, якщо не мають професії, мають можливість пройти професійну підготовку за робітничими професіями, потрібними на ринку праці.

Навчання проходить в групах або індивідуально, в тому числі з використанням сучасних інноваційних технологій.

Також безробітні громадяни мають можливість пройти професійну перепідготовку, здійснити підвищення кваліфікації як робітник чи спеціаліст, зокрема пройти стажування безпосередньо на виробництві, підвищити свій кваліфікаційний розряд, пройти курс цільового призначення з метою набуття нової компетенції.

Служба зайнятості надає можливість отримати знання з організації підприємницької діяльності, якщо безробітні виявили бажання відкрити власну справу.

Під час навчання громадяни отримують допомогу по безробіттю у розмірі та в строки, встановлені відповідно до законодавства України, компенсацію фактичних витрат на проїзд до місця навчання і назад та оплату проживання в гуртожитку, якщо професійне навчання здійснюється не за місцем постійного проживання. Професійне навчання здійснюється на договірній основі за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Після завершення навчання Державна служба зайнятості сприятиме в подальшому працевлаштуванні.