У Запоріжжі стартувала кампания зі щеплень проти грипу

06.11.2018 13:05

За рахунок коштів місцевого бюджету проводиться вакцинація працівників бюджетної сфери – лікарів, вчителів, працівників соцслужб та культурних закладів, які знаходяться у зоні ризику у період масової захворюваності.

Одним з найбільш ефективних видів профілактики грипу є вакцинація. Лікарі підкреслюють, що вакцинуватися бажано в доепідеміологічному періоді, оскільки вироблення імунної відповіді після щеплення проходить 3-4 тижні. Як зазначила директор департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради Вікторія Ушакова, підйом захворюваності на грип очікується вже наступного місяця, тож вакцинація співробітників бюджетної сфери вже розпочалася.

– На останній сесії були виділені кошти на придбання вакцин проти грипу для вакцинації працівників бюджетної сфери - медичної, освітньої, культурної та соціальної галузей. Щеплення проводяться в усіх районних центрах первинної медико-санітарної допомоги. Щеплення проводяться корейською вакциною «GC Flu», яка добре себе зарекомендувала у попередні роки, – зазначила Вікторія Ушакова.

Сімейний лікар 4-ї амбулаторії ЦПМСД № 1 Олександр Кокайло розповів, що перед вакцинацією сімейний лікар проводить огляд. У пацієнта повинна бути нормальна температура, самопочуття а також відсутні алергічні реакції на вакцинацію у попередні роки.

Пацієнти, які бажають зробити щеплення від грипу, можуть звернутися до свого сімейного лікаря, та, якщо немає протипоказань, отримати рецепт на вакцину. Вакцини можна придбати в аптеці, обов’язковим є зберігання вакцини у певній температурі. Протягом 2 годин з моменту придбання вакцини проводиться щеплення. На сьогодні у Запоріжжі пройшли вакцинацію більше 3 тисяч мешканців.