Запоріжці можуть безкоштовно виміряти рівень цукру в крові

23.11.2018 11:40

З нагоди Всесвітнього дня діабету, який щорічно відзначається 14 листопада, у Запоріжжі 23 листопада проходить соціально орієнтований захід «День діабету», присвячений темі «Діабет у родині». Захід стартував у ПК «Орбіта» та зібрав близько тисячі запоріжців, які цікавляться профілактикою та лікуванням цукрового діабету.

З 2004 року громадська організація «Діабетик» проводить у Запоріжжі соціальні акції до Всесвітнього дня діабету. Мета заходів – привернути увагу до проблем діабету, поширювати знання про хворобу та інформувати про важливість профілактики та своєчасної діагности цукрового діабету.

Як зазначила куратор просвітницьких проектів ГО «Діабетик» Юлія Дєткова, захворюваність на цукровий діабет щороку збільшується і на ситуацію значною мірою впливає недостатня інформованість населення про захворювання, несвоєчасна діагностика та профілактика ускладнень.

– Наше основне завдання – профілактика діабету. Соціально-просвітницька акція користується великим попитом у запоріжців. Тут вони отримують необхідні знання, знайомляться, спілкуються між собою. Крім того, учасники заходу мають можливість безкоштовно виміряти рівень цукру в крові. Щороку під час акції, завдяки таким експрес-тестам , ми виявляємо близько 50 осіб, які мають високий рівень цукру в крові, – зазначила Юлія Дєткова.

Під час акції учасники мають змогу безкоштовно отримати спеціалізовану літературу про діабет, зробити експрес-аналізи цукру крові, виміряти артеріальний тиск, а також прослухати лекції на теми харчування, лікування та профілактики ускладнень при цукровому діабеті

Нагадаємо, цього року з міського бюджету було виділено 12 млн. грн. а забезпечення інсуліном хворих на діабет І категорії.