Запорізькі центри надання первинної медико-санітарної допомоги отримають додаткове фінансування

28.11.2018 16:13

На сесії Запорізької міської ради, яка проходить сьогодні, депутати затвердили додаткове фінансування програм галузі охорони здоров’я.

Додаткові кошти у розмірі 1 млн. 457 тис. грн. планується спрямувати на придбання імуносупресивних препаратів для пацієнтів з пересадженими органами. Також 1 млн. 144 тис. грн. буде направлено на забезпечення хворих на цукровий діабет пероральними цукрознижуючими препаратами. Фінансування збільшено у зв’язку зі збільшенням контингенту отримувачів таблетованих препаратів та уточненням призначень лікарів.

Відповідно до заходу міської програми щодо забезпечення лікарськими засобами під час амбулаторного лікування осіб, які страждають на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет II типу, бронхіальну астму, згідно державної програми «Доступні ліки», на 4 млн. 396 тис. грн. збільшено фінансування міських центрів надання первинної медико-санітарної допомоги. Додаткові кошти виділено у зв’язку зі зміною статусу комунальних закладів «ЦПМСД» на комунальні некомерційні підприємства для своєчасного забезпечення пацієнтів пільговими рецептами на придбання медикаментів.

Крім того, на 707 тис. 116 грн. збільшується фінансування на реконструкцію будівель, інженерних мереж, відділень лікувальних закладів.

Депутати підтримали запропоновані зміни.