У 2019 році в Запоріжжі продовжать закуповувати нове обладнання та ремонтувати медичні заклади

19.12.2018 16:25

Сьогодні, 19 грудня, депутати міської ради проголосували за виділення коштів на функціонування міських програм у сфері охорони здоров'я.

У сфері охорони здоров'я міста Запоріжжя функціонують 34 медичні установи, заклади та підприємства, серед яких 12 лікарень надання стаціонарної допомоги дорослим і дітям, 4 пологових будинки, 8 центрів надання первинної медико-санітарної допомоги, 7 стоматологій, студентська поліклініка, міський центр здоров'я. Для того, щоб медична допомога населенню Запоріжжя надавалася якісно і в повному обсязі, було затверджено міську програму «Охорона здоров'я міста Запоріжжя на 2019-2021 рр.».

У 2019 році на її реалізацію з бюджету міста планується спрямувати 202 млн. 430 тис. грн. Кошти будуть спрямовані на забезпечення хворих лікарськими засобами та виробами медичного призначення, організацію роботи пунктів невідкладної допомоги, фінансування комунальних некомерційних підприємств, капітальні ремонти приміщень та обладнання, придбання нового устаткування, створення єдиного інформаційного центру медичних закладів.

Зокрема, на утримання, поточні ремонти комунальних некомерційних підприємств планується спрямувати 15 млн. 236 тис. грн. На організацію роботи пунктів невідкладної медичної допомоги у 2019 році в бюджеті міста закладено 9 млн. 280 тис. грн. На проведення капітальних ремонтів приміщень та обладнання спрямують 7 млн. 739 тис. грн., окремо 16 млн. 362 тис. грн. - на реконструкцію будівель та інженерних мереж. Також на суму 25,5 млн. грн. планується придбати нове медичне устаткування довгострокового користування.

Депутати підтримали запропоновану програму.