У відділеннях хірургії міської клінічної лікарні №2 завершено капітальний ремонт

21.12.2018 14:28

Менше ніж за два роки в двох відділеннях міської клінічної лікарні №2 виконаний масштабний капітальний ремонт. Створено комфортні умови для перебування пацієнтів, проведення необхідного лікування та оперативних втручань.

Система охорони здоров'я Запоріжжя виходить на новий якісний рівень. Одним з важливих завдань, які ставить перед собою міська влада, є створення комфортних умов для перебування хворих в лікувальних установах, поліпшення якості надання медичних послуг. З цією метою виконуються ремонти та реконструкції будівель, лікарні оснащуються сучасним медобладнанням, оновлюється матеріально-технічна база. Один з яскравих прикладів проведеної роботи і, як наслідок, істотних змін - міська клінічна лікарня №2, де у відділеннях хірургії та гнійно-септичної хірургії виконано капітальний ремонт.

Заступник міського голови Анатолій Пустоваров провів виїзну нараду та ознайомився з умовами перебування пацієнтів. Також були намічені найближчі перспективи щодо поліпшення якості надання медпослуг.

- Багато установ, лікарень, будівель не бачили капітальних ремонтів з моменту заснування по 20-30-50 років. Тому радує око, що за такий короткий період - 1,5 року - спільними зусиллями народного депутата, міської ради, вдалося привести лікарню в порядок. Це одна з перших установ, де капітальний ремонт перевищує 90%. Протягом двох років завершимо повністю укомплектування всієї лікарні. Необхідно ще оновлювати меблі, обладнання, операційні столи. Лікарня також брала участь в програмі з заміни вікон. Такими темпами треба рухатися, щоб у кожному лікувальному закладі Запоріжжя могли надаватися послуги, лікарям було, з чим працювати, а пацієнти перебували в комфортних умовах, що сприяє якнайшвидшому їх одужанню, - підкреслив Анатолій Пустоваров.

Роботи були розпочаті в 2017 році. На сьогодні вони завершені. Відділення не впізнати - затишні, світлі, просторі коридори, палати, облаштовані операційні. Також в користуванні фахівців сучасне обладнання.

- За 30 років роботи в цій лікарні таких масштабних ремонтів я не бачив і не мріяв. Оновлено все, включаючи електрощитові, прокладені нові кабелі, в операційній встановлено розділові трансформатори. За 1,5 року зробили такий ривок і в медоснащеніі лікарні - вкладено 1 млн 600 тис. грн. Велика вдячність міському голові, його заступнику, керівнику профільного департаменту, депутатам, - зазначив головний лікар міської клінічної лікарні № 2 Олексій Олімпієв.

Варто відзначити, що ці відділення досить затребувані. Фахівці відділення хірургії обслуговують жителів Шевченківського району - це близько 150 тисяч осіб. Відділення гнійно-септичної хірургії охоплює одразу три райони, а це близько 270 тисяч людей.