Поліклінічне відділення дитячої лікарні №5 обладнали сучасним УЗД-апаратом

13.02.2019 13:12

Поліклінічне відділення №2 дитячої лікарні № 5 щороку надає спеціалізовану медичну допомогу близько 18 тисячам маленьких запоріжців Вознесенівського та лівобережної частини Дніпровського районів. Відтепер, завдяки новому апарату для ультразвукових досліджень експертного класу, лікарі зможуть розгледіти найдрібніші деталі в різних площах сканування, швидко та якісно поставити діагноз.

Кабінет ультразвукової діагностики поліклінічного відділення №2 щороку проводить понад 3 тисячі досліджень амбулаторних пацієнтів. УЗД, який раніше використовувався у лікувальному закладі, вичерпав свій ресурс та не відповідав сучасним вимогам діагностування. У грудні 2018 року для дитячої поліклініки було придбано MyLab Seven eHD. Вартість обладнання - понад 2,2 млн. грн.

Оновлення апарату для ультразвукових досліджень саме в поліклініці №2 зумовлене тим, що дитяче неврологічне відділення, яке тут розташоване, єдине в місті, зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Дитяча поліклініка давно потребувала сучасного УЗД-апарату. Продовжуючи реалізацію міської програми по забезпеченню лікувальних закладів міста новим обладнанням, ми цю проблему вирішили. Це вже восьмий УЗД-апарат, який ми оновлюємо у міських дитячих лікарнях та пологових будинках. Відтепер маленькі пацієнти Вознесенівського, Дніпровського, а також Заводського районів, а це близько 40 тисяч дітей, зможуть пройти повноцінну діагностику та швидше одужати. Апарат має повний комплект сенсорних датчиків, щоб вузькі спеціалісти могли провести детальне дослідження всього організму дитини, - розповів Анатолій Пустоваров.

Обладнання оснащене трьома датчиками: секторним - для огляду внутрішніх органів, серця, головного мозку; конвексним - для діагностування проблем з внутрішніми органами і органами малого таза; лінійним - для огляду і діагностики захворювань щитовидної залози, лімфовузлів, м'яких тканин, а також кульшових суглобів у новонароджених. Також, УЗД-апарат дозволяє зробити деталізований огляд внутрішніх органів новонароджених, що істотно спрощує діагностику і дозволяє надавати своєчасну лікарську допомогу найменшим пацієнтам.

Нагадаємо, за результатами реалізації міської Програми «Охорона здоров’я міста Запоріжжя на період 2016-2018 роки» матеріально-технічну базу 5-ї дитячої лікарні оновлено сучасним медичним обладнанням на суму понад 19,4 млн. грн. Також у 2017 році автотранспортну службу лікарні поповнено 5 новими санітарними автомобілями ЗАЗ VIDA та сучасним реанімобілем.