У Хортицькому районі Запоріжжя відкриють нову сімейну амбулаторію

27.02.2019 11:50

Нову відокремлену сімейну амбулаторію планують відкрити по вул. Дорошенка, 3 в Хортицькому районі. Зараз там триває капітальний ремонт приміщення. З ходом робіт ознайомився заступник міського голови Анатолій Пустоваров під час робочого візиту 26 лютого.

Приміщення розташоване в прибудові до дев’ятиповерхового крупнопанельного будинку, побудованого в 1981 році. Приміщення тривалий час не використовувалося. Це призвело до незадовільного стану покрівлі, стін, підлоги, тут відсутні вікна, двері та інженерні мережі. Проект реконструкції був розроблений ще у 2012 році, але за відсутності фінансування ремонт не проводився. 

Реконструкція будівлі та відкриття відокремленої амбулаторії загальної практики – сімейної медицини має велике стратегічне значення для мешканців віддалених мікрорайонів Хортицького району, підкреслив заступник міського голови Анатолій Пустоваров. 

- Відкриття нових, доступних і сучасних амбулаторій - це пріоритет для розвитку первинної медицини в Запоріжжі. На виїзній нараді ми обговорили порядок будівельних робіт і додаткове фінансування. 25 тисяч запоріжців, з яких понад 5 тисяч дітей, отримають по вул. Дорошенка, 3 комфортні умови для прийому у сімейних лікарів, педіатрів і терапевтів. Проект також розвантажить Центр первинної медико-санітарної допомоги по вулиці Запорозького козацтва, 25, де сконцентровано на даний момент 8 амбулаторій, - зазначив Анатолій Пустоваров.

На сьогодні в приміщенні виконано ремонт покрівлі, заміну вікон, встановлення ґрат. На чергову сесію виноситься пропозиція щодо виділення коштів у сумі 5,2 млн грн на продовження реконструкції. Завершити ремонт планують до кінця року.