У Запоріжжі з’явиться сучасний дитячий консультативно-діагностичний центр

10.05.2019 14:37

У Запоріжжі на базі поліклінічного відділення №2 5-ї міської дитячої лікарні планується створити сучасний консультативно-діагностичний центр. Він включатиме в себе консультативне відділення з вузькопрофільними спеціалістами, діагностичне відділення з сучасною апаратурою, клініко-діагностичну лабораторію та денний стаціонар .

Хід реалізації проекту під час робочої наради обговорили сьогодні заступник міського голови Анатолій Пустоваров, директор департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради Вікторія Ушакова, головний лікар міської дитячої лікарні №5 Андрій Запорожченко, спеціалісти поліклінічного відділення.

- Так історично склалося, що найбільші лікувальні бази для дитячого населення - міська дитяча лікарня №1 та міська дитяча лікарня №5 - знаходяться в протилежних районах Запоріжжя. Територіальна віддаленість, дефіцит вузьких дитячих спеціалістів створюють труднощі для комплексного обстеження та амбулаторного лікування маленьких пацієнтів. Тому було прийняте рішення створити на базі поліклінічного відділення №2 5-ї дитячої лікарні консультативно-діагностичний центр для всіх дітей Запоріжжя. Заклад знаходиться в центрі міста у Вознесенівському районі, його відвідування буде зручним для кожного мешканця, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Заступник міського голови розповів, що для консультативно-діагностичного дитячого центру будуть придбані новий рентген-апарат, обладнання для ендоскопічних, ультразвукових, функціональних досліджень тощо. Також тут буде зосереджений консультативний прийом усіх існуючих вузькопрофільних спеціалістів. Крім того, оновлять обладнання клініко-діагностичної лабораторії. В подальших планах - створення потужного реабілітаційного дитячого центру.

Також під час наради обговорили один з перших кроків стратегії створення консультативно-діагностичного центру - ремонт та облаштування кабінету рентгенологічних досліджень. Зараз ведеться підготовча робота та закупівля обладнання. Наприкінці року перші пацієнти зможуть пройти рентген-обстеження.