Дитячо-юнацька спортивна школа № 6 отримала новий інвентар

20.06.2019 16:29

Професійний орбітрек, три багатофункціональні тренажери – мультистанції, одна з яких розрахована на двох осіб, тобто дозволяє їм виконувати фізичні вправи одночасно. А ще олімпійська штанга, вагові «млинці» і 4 гантельних ряди – таке поповнення отримали тренери й вихованці дитячо-юнацької спортивної школи № 6, що у Хортицькому районі міста.

Цього року у закладі вже відбулося велике оновлення. Бігову доріжку, орбітрек, штанги, гантельний ряд та велоергометр для школи були придбані за кошти міського бюджету.

Нові тренажери дозволяють привести в тонус й напружити всі групи м'язів – задіяні у ході тренувань спина, кінцівки, грудна клітка. Раніше такої можливості не було, кажуть у закладі, доводилося користуватися власними підручними засобами – гирями і гантелями. Тож, із оновленим інвентарем налаштовані підсилити підготовку вихованців, покращити їх фізичну форму і загальний стан здоров'я.

- Орбітрек, зокрема, посприяє силовій підготовці наших вихованців, як і бігова доріжка. Останній тренажер слугуватиме альтернативою легкоатлетичному кросу. Тим паче, налаштування дозволяють змінювати траєкторію руху, як вверх, так і вниз. У стінах закладу ми готуємо борців та боксерів. Перші потребують силової підготовки, а другі, що дуже важливо, швидкісно-силових тренувань – на витривалість. Отже, новий інвентар задіємо для досягнення високих результатів і якісних показників, - зазначив директор ДЮСШ № 6 Олексій Дорогань.

Загалом, у закладі успішно діють три спортивних відділення – крім боротьби та боксу ще й бодибілдингу. Всього, дозвілля тут проводять більше півтисячі вихованців. На зустріч із тренерських складом, спортсменами та їх родинами завітав заступник міського голови Анатолій Пустоваров. Відзначив колектив і батьків Подяками.

- Вже четвертий рік поспіль у Запоріжжі з успіхом реалізується програма міського голови Володимира Буряка, щодо оновлення матеріально-технічної бази дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста. Ми попередньо дійшли згоди з керівниками закладів і тренерським складом стосовно найближчих планів – цього року акцентуємо увагу на придбанні обладнання. Новий інвентар посприяє не тільки повноцінній підготовці юних спортсменів, а й дозволить замінити старий, який вичерпав свій термін експлуатації. Заняття діти відвідують із захопленням і, я впевнений, скидати оберти не слід. Маємо намір придбати цього літа боксерський килим, а згодом закупити ще й захисні шлеми та рукавиці для цього виду спорту. Тим паче, у закладі потужна підготовча база. Про це свідчать численні перемоги на їх рахунку. Докладемо максимальних зусиль, аби відзнак у змаганнях європейського та світового рівнів запоріжці виборювали більше, - додав заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

У попередні роки у стінах ДЮСШ № 6 був облаштований й новий боксерський ринг. Загалом, за чотири роки дії програми, за кошти міського бюджету для закладу було придбано інвентар на загальну суму 1 млн. 100 тис. грн., ще на 500 тис. грн. виконано ремонтних робіт.