У Хортицькому районі Запоріжжя невдовзі почне працювати ще одна медична амбулаторія

19.07.2019 09:52

Триває реконструкція відокремленої сімейної амбулаторії по вул. Дорошенка, 3 у Хортицькому районі. Вона обслуговуватиме 5 тисяч дітей та 26,5 тисяч дорослих. Завершити будівельні роботи підрядники планують восени. З ходом виконання робіт ознайомився заступник міського голови Анатолій Пустоваров під час робочого візиту.

Майбутня амбулаторія розташована в прибудові до дев’ятиповерхового будинку, побудованого в 1981 році. Приміщення тривалий час не використовувалося. Це призвело до незадовільного стану покрівлі, стін, підлоги, були відсутні вікна, двері та інженерні мережі. Проект реконструкції був розроблений ще у 2012 році, але за відсутності фінансування ремонт не проводився. Нову реконструкцію було розпочато у 2018 році. Наразі підрядники вже виконали ремонт покрівлі, заміну вікон, на яких встановлені ґрати. Завершуються роботи з перепланування приміщення, бетонної стяжки підлоги. Попереду ще утеплення фасаду та прокладання інженерних мереж.

- Мешканці 16, 17 мікрорайонів неодноразово зверталися до міської влади з проханням побудувати тут амбулаторію, оскільки заклад, в якому вони зараз обслуговуються, територіально знаходиться далеко. Тому було прийняте рішення знайти приміщення та провести реконструкцію. Наразі виконано вже близько 30% робіт: це дах, перепланування приміщень, підлога, віконні блоки. Підряднику поставлені терміни завершення робіт до кінця жовтня. Потім ще декілька тижнів необхідно на оформлення документів, і амбулаторія почне повноцінно функціонувати, - розповів заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

В амбулаторії буде працювати 10 сімейних лікарів, у тому числі завідувач та лікар-педіатр. Також у закладі буде розміщено 7 ліжок денного стаціонару, де пацієнти зможуть отримати медикаментозне та, за необхідності, фізіотерапевтичне лікування. Крім того, будуть працювати маніпуляційна та кабінет для щеплень. Для оснащення лікувального закладу будуть придбані нові меблі та необхідне медичне обладнання.