У запорізькій міській лікарні №3 з’явилось нове обладнання

24.09.2019 17:12

Технічна новинка була презентована під час робочого візиту заступника міського голови Запоріжжя Анатолія Пустоварова.

Міська лікарня №3 спеціалізується на наданні медичної допомоги запоріжцям з офтальмологічними, хірургічними та ЛОР патологіями. Стаціонар лікарні розрахований на 240 ліжок та має в своєму складі ЛОР-відділення на 60 ліжок, перше хірургічне відділення на 60 ліжок, друге хірургічне відділення з гнійно-септичними ліжками на 50 ліжко-місць, відділення мікрохірургії ока з міським центром травм та опіків очей на 70 ліжок. Поліклінічне відділення лікарні обслуговує близько 10 тисяч пацієнтів на рік.

Продовжується постійна модернізація медзакладу. З 2016 року на базі фізіотерапевтичного відділення лікарні розпочав роботу Центр амбулаторної фізичної реабілітації учасників АТО, бойових дій та ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. У 2017 році Центр амбулаторної реабілітації розширив свою площу за рахунок цокольного приміщення поліклініки (виконано ремонт на суму 334 тис. грн), де розмістилися спелеокамера та оновлений інгаляторій.

Чергове оновлення стало можливим завдяки перемозі у конкурсі соціальних ініціатив «Ми – це місто». За кошти отриманого гранту вдалось придбати сучасний велотренажер SpiritCR800 для Центру амбулаторної реабілітації та виконати роботи за проєктом «Освітлення території». Велотренажер значно розширив можливості та поліпшив якість реабілітаційних послуг, які отримують пацієнти з серцево-судинною патологією, захворюваннями опорно-рухового апарату, центральної нервової, ендокринної та дихальної систем. Заняття на велотренажері активно використовуються практично в усіх реабілітаційних програмах. За півтора місяці використання реабілітацію на велотренажері пройшли більше 160 пацієнтів.

- Безперечно, головне завдання медичних закладів – це порятунок людей, втім не менш важливим є відновлення функцій організму та регулярне покращення здоров’я. Ми постійно намагаємося модернізовувати наш центр реабілітації, якому завтра виповнюється три роки. І дуже добре, коли цьому допомагають кілька програм: і місцевий бюджет, і різні грантові проєкти. Втім на нинішніх оновленнях ми не збираємося зупинятись, у планах – придбання кількох одиниць обладнання, створення кімнати водної терапії, - розповів заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.