Дитяча амбулаторія №10 зустріла новий рік із сучасним ремонтом

09.01.2020 13:00

Відкриття капітально відремонтованого медичного закладу відбулось 17 грудня, а вже з наступного дня лікарі-педіатри розпочали свої прийоми. Завдяки масштабному оновленню для пацієнтів та медичного персоналу були створені комфортні умови - амбулаторія не лише отримала сучасний ремонт, а й усе необхідне нове обладнання.

Амбулаторія № 10, що нині входить до складу комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги №6», були відкрита ще у 1988 році. За часи роботи проводились лише косметичні ремонти, тож стан закладу поступово погіршувався. За дорученням міського голови Володимира Буряка було виконано капітальне оновлення амбулаторії.

У результаті повністю замінені комунікації, проведено капітальний ремонт покрівлі, встановлено нові меблі та медичне устаткування (аквадистилятор, стерилізатори, опромінювач, апарати для фізіотерапевтичного кабінету), закуплено необхідну побутову техніку. Приміщення оснащені кондиціонерами для підтримання оптимального температурного режиму. Ззовні проведено благоустрій прилеглої території: змонтовано вуличне освітлення та пандус, встановлено навіс для зберігання дитячих візочків.

- Нині відремонтовано абсолютно все. Додатково утеплені стіни, встановлено відеоспостереження – батьки можуть спокійно залишати візочки ззовні у спеціально відведеному місці. Також маємо власний тепловий пункт, що досить зручно. Після ремонту амбулаторія відповідає всім сучасним вимогам, для пацієнтів та лікарів створені комфортні умови, - розповів директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №6» Віталій Літвінов.

На сьогодні заклад обслуговує понад 7 тисяч дітей Південного мікрорайону. В амбулаторії працюють 8 лікарів-педіатрів. Укомплектованість медичними працівниками складає 100%. Педіатрами укладено 6 208 декларацій, що складає 87,3 % від загальної кількості дитячого населення, що обслуговується у закладі.