Перша міська лікарня отримала п’ять апаратів ШВЛ

13.11.2020 14:00

КНП «Міська лікарня №1» отримала нові апарати штучної вентиляції легенів та монітори пацієнта. Медичне обладнання функціонуватиме на базі реанімаційного відділення. Його застосовуватимуть до хворих з дихальною недостатністю та пацієнтів з виявленим коронавірусом, яких тут розпочнуть приймати з наступного тижня.

Кошти на придбання додаткового обладнання були виділені з міського бюджету на позачерговій сесії міської ради. Перша партія придбаної апаратури вже надійшла до лікувальних закладів міста. Зокрема це 15 апаратів штучної вентиляції легень та 10 моніторів пацієнта. Частину з них отримала міська лікарня №1, де перепрофілювали 90 ліжок під прийом хворих з COVID-19.

- Для вирішення нагальних питань боротьби з коронавірусом, лікування хворих з коронавірусною інфекцією на позачерговій сесії були виділені додаткові кошти. Зокрема й для закупівлі 15 апаратів штучної вентиляції легень. Через тиждень ця апаратура вже є у наших лікарнях. Це дуже важливо, оскільки зараз збільшується не лише кількість випадків захворювання на коронавірус, а й ступінь їх важкості. Придбані апарати ШВЛ експертного класу, схвалені і науковцями, і практиками, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

З понеділка міська лікарня №1 також прийматиме хворих на коронавірус. Для цього тут ударними темпами облаштували окреме відділення. Ліжка обладнані централізованою подачею кисню. Також збільшено кількість місць у реанімації. Раніше їх було 6, зараз там зможуть отримувати невідкладну медичну допомогу 9 пацієнтів. У КНП «Міська лікарня № 1» ще очікують надходження мобільного цифрового рентгену та кисневих концентраторів.

Заступник міського голови Анатолій Пустоваров зазначив, що в лікарні є резерв – у випадку погіршення ситуації з коронавірусом для прийому хворих будуть переобладнані ще 90 ліжок.

Нагадаємо, також на базі цього лікувального закладу розпочато роботи зі створення міської лабораторії ПЛР-діагностики. Вона буде розташовуватись в окремій будівлі. За день в лабораторії зможуть проводити до 200 досліджень.