У медзакладах Запоріжжя нарощують потужності для проведення кисневої терапії хворим на COVID-19

09.12.2020 13:29

У міських лікарнях проводять роботу зі збільшення кількості додаткових ліжок, які забезпечені киснем, для лікування пацієнтів з коронавірусом.

Міська лікарня №2 була перепрофільована для прийому хворих на коронавірус ще з кінця березня. Для надання невідкладної хірургічної допомоги хворим на COVID-19 тут підготували 120 ліжок. З них 29 – підключені до централізованої системи подачі кисню. Також завершуються роботи з поточного ремонту системи киснепостачання та встановлення додаткових 22 кисневих точок.

- Ми продовжуємо збільшувати матеріально-технічну базу міських лікарень, які надають медичну допомогу хворим з коронавірусом. Зокрема триває робота з оснащення ліжок додатковими точками подачі кисню. На жаль, дуже великий відсоток людей, які потрапляють до медзакладів з ковідом, потребують кисневої терапії. І для цього ми за рахунок державної субвенції та коштів з міського бюджету продовжуємо нарощувати кількість точок, під’єднаних до кисню, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Існуючі в лікарнях системи централізованої подачі кисню потребують модернізації. Саме тому в лікарнях проводять ремонт систем киснепостачання. Подібну модернізацію завершують в міській лікарні №2. Завдяки цьому тут буде збільшено кількість кисневих точок до 56. Також в лікарні є 30 мобільних кисневих концентраторів, які були придбані за кошти міського бюджету. Ще близько 20 медзаклад отримає найближчим часом. Це дасть можливість забезпечити киснем 100% ліжок лікарні. Тим не менше, зважаючи на епідеміологічну ситуацію, робота з покращення матеріально-технічної бази лікарень буде продовжуватись.

- Наразі в нас перебуває 71 людина. З них у 56 підтверджений коронавірус, ще 15 – очікують результатів тесту. На першому етапі були виконані роботи з ремонту існуючої лінії подачі кисню. Також тут був виконаний монтаж зовнішніх мереж та розведення кисневих точок у відділення та палати, - розповів виконуючий обов’язки директора КНП «Міська лікарня №2» Едуард Горбатенко.

Нагадаємо, окрім облаштування додаткових точок доступу до кисню, для міської лікарні №2 за кошти міського бюджету придбали мобільний цифровий рентген, апарати ШВЛ, монітори пацієнта.