Міська стоматологічна поліклініка зустрічає маленьких пацієнтів в оновленому сучасному відділенні

16.12.2020 14:10

У стоматологічній поліклініці №1 відкрили сучасне відділення для лікування дітей. Крило, де розташовуються дитячі спеціалісти, повністю оновили – прийом ведеться в окремих прозорих кабінетах.

КНП «Стоматологічна лікарня № 1» було утворено в квітні минулого року шляхом злиття двох медзакладів – дорослої стоматполіклініки №4 та дитячої стоматології. Заклад обслуговує майже 140 тисяч дорослих та дітей.

Для того, аби пацієнти змогли отримувати стоматологічні послуги в сучасних та комфортних умовах, у приміщенні поліклініки почали ремонтні роботи. Зокрема минулого року тут провели реконструкцію цокольного поверху. Після завершення ремонту там облаштували кабінети для адміністративного персоналу. Влітку цього року взялися за ремонт першого поверху. В правому крилі тут відкрили сучасне дитяче відділення. Роботи виконувались за кошти з міського бюджету.

- Ми продовжуємо покращувати матеріально-технічну базу запорізьких лікарень. На сьогодні в центральній стоматологічній поліклініці ми оновили дитяче відділення. Будівля по вулиці Кам’яногірській, де раніше лікували дітей, знаходиться в аварійному стані та потребує на своє утримання багато коштів. Тому було прийняте рішення об’єднати дитячу та дорослу стоматполіклініки в одному приміщенні. Тепер для дітей тут з’явилися комфортні та яскраві окремі кабінети, - розповів заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Кабінети оновленого дитячого відділення окремі. Така організація прийому забезпечує протиепідемічний захист дітей та медичного персоналу, що особливо актуально в період епідемії гострих респіраторних захворювань та Covid-19.

Передня частина кабінетів прозора, також частина стін пофарбована в яскравий колір, аби допомогти маленьким пацієнтам впоратися зі страхом перед стоматологом. Чимало уваги було приділено створенню комфортних умов для пацієнтів з інвалідністю. На вході зробили пологий пандус. Також один з кабінетів дитячого відділення повністю пристосований для прийому маленьких запоріжців у візках. Облаштували всім необхідним і санітарні кімнати. Також в поліклініці оновили реєстратуру та облаштували централізоване стерилізаційне відділення.

- На сьогодні у нас відкриті 5 стоматологічних кабінетів для дітей, у тому числі й хірургічний. Лікарі працюють на сучасному медичному обладнані, яке було придбане за кошти міського бюджету. Раніше дітей приймали у великій залі, де знаходились 3-4 стоматологічних крісла. Наразі ж прийом ведеться в окремих кімнатах. Також ми створили центральне стерилізаційне відділення. Раніше дезінфекція та обробка проводились безпосередньо в кабінетах. Тепер це робиться централізовано, що дозволило уникнути всіх ризиків, - зазначила директорка КНП «Стоматологічна лікарня № 1» Марина Гавриленко.

Наразі також продовжується ремонт коридору 1-го поверху. В планах на майбутнє - проведення поточних ремонтів кабінетів, створення ортодонтичного відділення, облаштування хірургічного та діагностичного кабінетів.