Публічне представлення звіту про виконання бюджету міста галузі «Охорона здоров’я» за 2020 рік

17.02.2021 17:01

17 лютого, в приміщенні департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради за адресою вул. Патріотична, 20А, відбулося публічне представлення звіту про виконання бюджету міста галузі «Охорона здоров’я» за 2020 рік директоркою департаменту охорони здоров’я міської ради Вікторією Ушаковою.

Захід відбувся за участю депутатів постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення, головних позаштатних спеціалістів та спеціалістів департаменту.

Учасники заслухали інформацію про поточну ситуацію у сфері охорони здоров’я, кадрове та фінансове забезпечення ЗОЗ. Особливу увагу було приділено питанням виконання міської цільової Програми «Охорона здоров’я міста Запоріжжя на період 2019-2021 роки», затвердженої рішенням Запорізької міської ради від 19.12.2018 №32, підтримки закладів охорони здоров’я міста, оновлення та покращення їх матеріально-технічної бази.

На виконання завдань Програми в минулому році було спрямовано 693,5 млн грн. В рамках Програми кошти спрямовані на забезпечення хворих на рідкісні (орфанні) захворювання, забезпечення виробами медичного призначення інвалідів та дітей-інвалідів, пільговий відпуск медикаментів, лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет, покращення та оновлення матеріально-технічної бази, реалізацію національного проєкту «Велике будівництво» зі створення сучасних приймальних відділень, закупівлю товарів, робіт і послуг, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19) та інше.

Директорка департаменту Вікторія Ушакова відповіла на питання депутатів міської ради, подякувала їм за активну позицію у вирішенні першочергових питань галузі та висловила сподівання на подальшу плідну співпрацю.