Запорізький пологовий будинок оснащують сучасним обладнанням

18.02.2021 13:25

Пологовий будинок №4 у Запоріжжі був визначений одним з тих, що прийматимуть вагітних жінок з підозрою або діагнозом на коронавірусну хворобу. При цьому фахівці закладу щодня цілодобового надають екстрену медичну допомогу вагітним, породіллям та гінекологічним хворим.

Аби пацієнтки закладу отримували сучасні медичні послуги, міська влада приділяє чимало уваги матеріально-технічному оснащенню. Лише за минулий рік для пологового будинку було придбано обладнання на 3,6 млн грн. Це новітні апарати ШВЛ, монітори пацієнта, дефібрилятор, лабораторне обладнання тощо.

- Здоров’я запоріжців починається з пологового будинку. Саме тому значну увагу було приділено розвитку 4-го пологового будинку, який у цей складний час додатково приймає вагітних з коронавірусом. У закладі відремонтована жіноча консультація, в кожному кабінеті є усе необхідне. Окрім цього, повністю оснащена реанімація – це найголовніше. Тому що лише високої кваліфікації лікарів не достатньо. Без сучасного реанімаційного обладнання врятувати дитину неможливо. Також цього року в низці приміщень виконають ремонт, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Для операційного блоку пологового будинку придбали сучасну гістероскопічну систему у комплекті з гістерорезектоскопом. Це надсучасне обладнання, яке дозволяє проводити діагностику та хірургічні операції без додаткових травм і розрізів. Вже цього тижня в операційному блоці розпочнуть ремонтні роботи. Таким чином в закладі буде створена найсучасніша естетична операційна, облаштована за світовими стандартами.

Окрім того, завершуються роботи з облаштування кисневих точок. На сьогодні тут в достатній кількості є доступ до кисню. У результаті кожне ліжкомісце буде обладнане кисневою точкою. Також в пологовому будинку встановлять сучасну систему протипожежної безпеки.