В Олександрівському районі з’явиться нова сучасна амбулаторія з жіночою консультацією

25.02.2021 14:35

Нову відокремлену сімейну амбулаторію планують відкрити по вулиці Поштовій, 55. Тут розташовуватиметься жіноча консультація для мешканок Олександрівського району, а також вестимуть прийом сімейні лікарі.

У Запоріжжі оптимізують галузь охорони здоров’я таким чином, аби жителі отримували якісну медичну допомогу поряд з домом. При цьому міська влада раціонально підходить до облаштування амбулаторій, використовуючи додаткові приміщення, або, за необхідності, відмовляючись від завеликих.

- Одне з найголовніших завдань – створення належних умов для того, аби містяни могли отримувати доступні та якісні медичні послуги. Ми прагнемо створити розгалужену систему амбулаторій, відкриваючи їх там, де це необхідно. Так, в Олександрівському районі віднайшли можливість відокремити одну з амбулаторій. Тут буде своєрідний центр сімейної медицини, який буде поділений на дві частини – жіночу консультацію та амбулаторію, де прийматимуть сімейні лікарі, - наголосив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Так, за адресою вул. Поштова, 55 вестимуть прийом 8 лікарів-акушерів у дві зміни. Окрім цього, тут облаштують кабінет ультразвукової діагностики, фізіотерапевтичний кабінет, маніпуляційний тощо.

- Назріла необхідність облаштувати тут жіночу консультацію у зв’язку з тим, що кількість жіночого населення, яке обслуговують наші лікарі, скоротилось майже вдвічі. При цьому ми витрачаємо великі кошти на те приміщення, в якому наразі ведеться прийом. Тому необхідне було розумне рішення, аби продовжити надавати медичну допомогу жінкам, але з оптимізацією, - розповів директор міського пологового будинку №3 Сергій Коломоєць.

Будівля колишнього міського пологового будинку №1, де зараз розташовується жіноча консультація для мешканок Олександрівського району, буде передана в користування Запорізькому медичному університету для створення практично-наукової бази. При цьому там залишиться той профіль гінекології, який був.

Створення поряд сімейної амбулаторії дозволить розвантажити приміщення Центру первинної медико-санітарної допомоги №1, розташованого по проспекту Соборному, 88. Наразі там розміщені 5 амбулаторій, які обслуговують близько 66 тисяч населення.

Відокремлена амбулаторія розрахована на 14 тисяч людей. Тут працюватимуть 8 сімейних лікарів, 12 медсестер, також буде й санітарний автомобіль. В амбулаторії облаштують денний стаціонар на 4 ліжка, маніпуляційний кабінет, кабінет щеплень, лабораторію.