У поліклініці №3 1-ї міської дитячої лікарні обладнають цифровий рентген

14.11.2019 18:06

Більше 25 тисяч маленьких пацієнтів - саме таке охоплення населення якісним медичним сервісом та можливістю консультування лікарями має поліклінічне відділення № 3 1-ї міської дитячої лікарні. Минулого тижня, після тривалої реконструкції, підрозділ відновив свою роботу за адресою вул. Брюллова, 6 у Шевченківському районі Запоріжжя. Сьогодні, 14 листопада, з ознайомчим візитом його відвідав заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

У цій же будівлі сусідять дві амбулаторії - сімейна № 1 та дитяча № 6. Разом вони мають можливість надання медичних послуг 7 тисячам дітей і понад 18 тисячам дорослих.

Що ж до вже згаданого 3-го поліклінічного відділення, до складу КНП «Міська дитяча лікарня № 1» воно було приєднане у 2014 році - зі старту реформування галузі охорони здоров’я в Україні. 

Зведена сама будівля була у 1953 році і відтоді не знала серйозних ремонтів, а капітальних і поготів. Тож було вирішено реконструювати наявні приміщення.

Віднині у цьому поліклінічному відділені маленьких пацієнтів прийматимуть одразу 13 дитячих спеціалістів вузького профілю. Це зокрема хірург, офтальмолог, отоларинголог, імунолог, уролог, кардіолог, ендокринолог. Також працюватимуть кабінет фізіотерапії і лабораторної діагностики. Таким чином представлений весь спектр необхідних медичних послуг та амбулаторної спеціалізованої допомоги КНП «Міська дитяча лікарня № 1».

- Ті фахівці, які не мають зміни – тобто не чергуються з колегами, вестимуть прийоми тут. Решта - надаватимуть консультації й за адресою вул. Авраменка, 14. Це має допомогти мешканцям району скоротити час на дорогу до лікарів, – розповіла директорка КНП «Міська дитяча лікарня № 1» Валентина Лихачова.

Також найближчим часом тут планується обладнати рентген-кабінет.

З роботою медзакладу ознайомився заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Дуже важливо, що під одним дахом ми зібрали всіх фахівців, щоб діти разом з батьками і дідусями та бабусями отримували повний спектр медичних послуг. Наступний крок - встановлення нового цифрового рентгену. Він вже придбаний і через місяць буде встановлений та запущений у роботу. Тому всі маленькі пацієнти зможуть отримати послугу цифрового рентгену, а це – менше опромінювання і більша якість знімку, - зазначив Анатолій Пустоваров.

У планах на майбутнє – відремонтувати будівлю на Авраменка, 14.

Нагадаємо, дві медичні амбулаторії та поліклінічне відділення № 3, які відповідають всім сучасним вимогам, мешканці Шевченківського району отримали 6 листопада. Тут облаштували інтер’єр, фасад та виконали благоустрій прилеглої території.