У поліклінічному відділені 1-ї міської дитячої лікарні запрацював сучасний рентген-кабінет

25.02.2020 14:05

Новий цифровий рентген був встановлений у закладі ще у січні. Після швидкого проходження сертифікації успішно запрацював 11 лютого. Якісними медичними послугами у кабінеті вже скористалися понад 120 маленьких пацієнтів віком від 0 до 16 років. Із роботою нового апарату ознайомився заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

Поліклінічне відділення № 3 було приєднане до складу КНП «Міська дитяча лікарня № 1» у 2014 році. Медичним сервісом та консультаціями лікарів тут мають можливість скористатися понад 25 тисяч маленьких пацієнтів.

У цьому ж приміщенні розташовані ще два підрозділи – сімейна амбулаторія № 1 та дитяча амбулаторія №6. Такий великий медичний комплекс потребував серйозної реконструкції, адже сама будівля була зведена ще у 1953 році. Після проведених ремонтів восени 2019 року заклад зустрічав пацієнтів новим сучасним та якісним ремонтом.

Нині у поліклінічному відділенні працюють 13 дитячих спеціалістів вузького профілю: хірург, офтальмолог, отоларинголог, імунолог, уролог, кардіолог, ендокринолог. Також є кабінети фізіотерапії та лабораторної діагностики. З 11 лютого для маленьких пацієнтів запрацював і сучасний рентген.

- Апарат було встановлено місяць тому. Нам вдалось дуже швидко отримати ліцензію від ядерного комітету, яка свідчить, що цей апарат якісний, надійний і головне – безпечний. Доза іонізуючого опромінення – мінімальна. Ми дуже вдячні міській владі, міському голові Володимиру Буряку за надану можливість нашим дітям отримувати медичні послуги на сучасній і якісній техніці, - розповіла директорка КНП «Міська дитяча лікарня № 1» Валентина Лихачова.

Попередній рентген-апарат перебував у користуванні лікарів понад 20 років і вже не здатен надавати необхідні результати. Із сучасним – підвищилась не лише якість послуги, а й швидкість її надання. На старому обладнанні плівка проявлялась у мокрому вигляді, що займало дуже багато часу. Наразі ж усю інформацію друкують на спеціальних принтерах або передають на цифрові носії. Опрацювати результат можна просто на комп’ютері – там є спеціальна програма, де можна подивитися зображення під різними кутами, додати фарб чи прокреслити лінії, якщо, наприклад, це рентген-знімок хребта.

- Сьогодні за дорученням міського голови ми проінспектували рентген-кабінет у поліклінічному відділенні 1-ї дитячої лікарні. Це сучасне обладнання коштує понад 4 мільйони гривень, але є дуже важливим придбанням для запорізької громади. Діти, мешканці Олександрівського та Шевченківського районів, отримають змогу, не перетинаючись з дорослими, отримувати якісні послуги у рентген-кабінеті. Це повністю окрема послуга саме для дітей. Загалом роботу у цій будівлі ми вже проводимо протягом двох-трьох років і результат – сучасний ремонт, нове обладнання – кожен може побачити на власні очі, - зазначив заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.