У Південному мікрорайоні почали працювати оновлені медичні амбулаторії

27.02.2020 14:10

Дві амбулаторії сімейного лікаря № 11 та № 12, що розташовані на вулиці Новокузнецькій 20а, з 24 лютого розпочали свою роботу після тривалої реконструкції. У повністю оновлених приміщеннях нині ведуть прийом 15 сімейних лікарів та 10 медичних сестер. Обслуговують амбулаторії майже 35 тисяч дорослого населення Південного мікрорайону.

Тут повністю замінили інженерні та електричні мережі, встановили нові вікна та двері, утеплили фасад, створили індивідуальний тепловий пункт. Провели оздоблювальні роботи та закупили інвентар: є увесь необхідний медичний інструментарій, нові меблі та обладнання. Минулого тижня міський голова Володимир Буряк перевірив готовність медичного закладу до роботи та якість виконаної реконструкції. Після чого вже з понеділка амбулаторії розпочали свою роботу. Тепер населення має можливість отримувати медичні послуги та консультації у комфортних умовах.

- Кожен, хто приходить сюди вперше, обов’язково відзначає як зовнішній вигляд закладу, так і наявність нового обладнання. Ми можемо вести повноцінну роботу, адже на сто відсотків забезпечені усім необхідним. У кожного лікаря в кабінеті є комп’ютер, принтер, ваги, зростоміри, електрокардіографи, пульсоксиметри тощо. Починаємо працювати з електроними амбулаторними картами. Є аналізатори в амблуаторіях, що надає можливість тут на місці робити 7 видів аналізів, - розповіла сімейна лікарка амбулаторії № 12 КНП «ЦПМСД №6» Ольга Кушніренко-Унгурян.

Крім того, завдяки наявному в амбулаторіях спеціалізованому санітарному автомобілю є можливість здійснювати виїзди до лежачих хворих.

- Лікарі та пацієнти задоволені, адже всі перебувають у комфортних умовах. Якісна та кваліфікована медицина, завдяки переїзду амбулаторій та здійсненому ремонту, відтепер набагато ближче до людей. Ми знаходимося у центрі Південного мікрорайону, поряд зупинка громадського транспорту, тобто до нас зручно добиратися. Дякуємо міському голові Володимиру Буряку та департаменту за ініціативу щодо проведення цієї реконструкції, - зазначила завідувачка амблуаторії № 11 КНП «ЦПМСД №6» Світлана Мурашова.

Зазначимо, у Запоріжжі вже кілька років реалізується міська програма розвитку первинної медицини. Медичні працівники отримують доплати за ефективність роботи, закуповується медичне обладнання, проводяться капітальні ремонти та реконструкції. Лише у 2019 році після значного оновлення було відкрито дитячу та дорослу амбулаторії на вул. Брюллова в Шевченківському районі, виконано капітальний ремонт дитячих амбулаторій на вул. Автозаводській, 8б та вул. Карпенка-Карого, 7, розпочала роботу реконструйована жіноча консультація міської лікарні № 4 по вул. Вроцлавській, 11а. А тепер амблуаторії №11 та № 12 по вул. Новокузнецькій, 20а.