Пасажирський транспорт Запоріжжя перевірять на дотримання належного санітарного стану

11.03.2020 11:10

Про це сьогодні, 11 березня, повідомив начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради Олександр Власюк під час наради з перевізниками, які обслуговують запорізькі міські маршрути.

Під час наради присутнім нагадали про вжиття комплексу заходів щодо профілактики грипу, ГРВІ та інших інфекційних захворювань, який був затверджений на попередньому засіданні.

- Роботу цю ми посилюємо, адже за дорученням міського голови починаємо системні дії також і з профілактики поширення коронавірусу. 27 лютого на засіданні було вирішено закупити інфрачервоні вимірювачі температури, які повинні використовуватися під час кожного передрейсового медогляду. Крім того, ви маєте забезпечити проведення дезінфекції салонів автобусів засобами, які можуть нейтралізувати будь-які бактерії, - нагадав Олександр Власюк.

Наразі відповіді про реалізацію зазначених заходів надійшли лише від 12 перевізників. У зв’язку з чим було прийняте рішення про проведення щоденних перевірок щодо профілактики інфекційних захворювань у міському транспорті.

- Із завтрашнього дня ми розпочинаємо рейди по всіх підприємствах, що обслуговують маршрути міста Запоріжжя. У договірних зобов’язаннях окремим пунктом прописано дотримання належного санітарного стану в транспорті, от ми його й перевіримо. Рейди здійснюватимуться й в ранковий час, тож ми побачимо - чи є у наявності вказані вимірювачі температури, чи використовують їх. Нас вже ознайомили з симптомами коронавірусу, з особливостями його поширення. Ми знаємо, що хвороба розноситься в закритих приміщеннях, тож намагайтесь на кінцевих зупинках якнайчастіше проводити провітрювання транспорту. Я дуже прошу поставитись до цього відповідально, - зазначив Олександр Власюк.

Також на засіданні розглянули питання належного санітарного стану кінцевих зупинок та проведення весняних прибирань, обговорили роботу транспорту в вечірній час та години пік.

Нагадаємо, Володимир Буряк перевів усі служби в режим підвищеної готовності через загрозу коронавірусу.